İngiliz Usulü E-İhale - Kalem Bilgileri (3. Adım)

İngiliz Usulü E-İhale - Kalem Bilgileri (3. Adım)

Kalem Bilgileri sayfasını sürecin üçüncü adımıdır. Kalem Bilgileri adımına geçmek için Süreç Ayarları adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır.

İhaledeki kalemleri belirleyebilmek için Ürün oluşturmak için Ürün Seç ve Ürün Ekle butonları kullanılmalıdır. Ürün Seç butonu sistemde tanımlı olan ürün listesinden seçim yapmak için, Ürün Ekle butonu ise sıfırdan ürün girişi yapmak için kullanılır.

Genel Toplamlı bir ihale düzenleniyor ise, genel toplamın oluşabilmesi için sürece en az iki kalem eklenmelidir.

Ürün Seç butonuna tıklanıldığında; önceden oluşturulmuş ve şirketiniz için tanımlı ürün listesi görüntülenebilir. Arama alanından ürün no, başlık veya kısa açıklamaya göre arama yapabilir veya satın alma kategorisi alanından şirket kategori yapınıza göre ilgili kategoriye bağlı ürünleri listeleyebilirsiniz.

· Ürünü sürece eklemek için, ilgili ürünü seçmeniz ve miktar alanını güncellemeniz gerekmektedir. Kaydet butonunu tıkladığınızda ilgili kalem sürece eklenecektir.

· Ürün listesi sayfasını kapatmadan seçime devam etmek için kaydet ve yeni ekle butonunu tıklayabilirsiniz.

Yapılan değişiklikleri kaydetmeden çıkmak için iptal butonuna tıklayabilirsiniz.

Ürün Eklebutonuna tıklanıldığında sıfırdan ürün oluşturulabilmesi için yeni bir satır oluşacaktır.

İlgili satırda tüm standart alanlara giriş zorunludur, oluşturulan ürünü kaydetmek için işlem kolonu altında yer alan Kaydet ikonu tıklanır. Sil ikonu oluşturulan ürünü silmek için kullanılır.

Kalem No: Kalem numarasının eklenebileceği maksimum 25 karakter metin ve sayı girişine izin verilen alandır.

Kalem Açıklaması:Maksimum 100 karakter metin ve sayı girişine izin verir.

Miktar Alanı:Kalem için yapılan sayı girişidir. Litre, kg gibi ölçü birimine göre 2 haneli ondalık girişi yapılabilir. Ancak adet, araç vb ölçü birimlerinde ondalık hane girişi yapılamaz tam sayı girişi yapılabilir.

Satınalma Kategorisi: Kaleme ait satın alma kategorisinin seçildiği alandır. Seçim yapmak için artı butonu tıklanmalıdır.

Açılan pencerede şirkete tanımlı kategoriler arasından seçim yapılarak Tamam butonuna tıklanmalıdır.

Kalem Aktarımı: Excel ile kalem aktarımının sağlanabildiği butondur. Üzerine tıklandığında açılan menüde “Şablon İndir” ve “İçe Aktar” seçenekleri yer alır.

Excel şablonunu indirmek için “Şablon İndir” butonuna tıklanmalıdır. Şablonda ilgili alanlar doldurulup kaydedimelidir. “İçe Aktar” butonuna tıklanarak hazırlanan şablon sisteme yüklenmelidir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra ilgili ürünler Kalem Bilgileri alanında listelenir.

Oluşturulan tüm ürünler kurulum aşamasında değiştirilebilir, kopyalanabilir veya silinebilir.

Oluşturulan bir ürün kaleminde değişiklik yapmak için İşlem kolonu altında yer alan “Düzenle" ikonu tıklanır. Değişiklik yapıldıktan sonra kaydet ikonu tıklanmalıdır. Ürün listesinden seçilen ürünlerde sadece miktar alanı revize edilebilir.

Kopyalama işlemi için işlem kolonu altında yer alan “Kopyala" ikonu tıklanır ve alanlar revize edilerek kaydet ikonu tıklanır.

Silme işlemi için işlem kolonu altında yer alan “Sil” ikonu tıklanmalıdır. Kalemlerin tümünü tek seferde silmek için Tümünü sil butonu tıklanmalıdır.

Rezerv Fiyat uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale Oluştur - Kalem Bilgileri - Rezerv Fiyat Eklenmesi
E-İhale kurulum aşamasında, Kalem Bilgileri sayfasında E-İhale sürecinizi rezerv fiyatlı olarak düzenleyebilirsiniz. Rezerv fiyat, tedarikçilerin belirli bir hedef fiyata ulaştıkları takdirde Önde Geride, Sıralama ve benzeri paylaştığınız rekabet bilgilerini görüntüleyebilecekleri bir ihale modelid…

Genel Bilgiler sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Genel Bilgiler
E-İhale - Genel BilgilerBir E-İhale süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Genel Bilgiler sayfasının tamamlanması sürecin birinci adımdır. RFQ/E-İhale başlığı altında E-İhale içerisinde yer alan E-İhale Oluştur menüsüne tıklandığında açılan sayfada 5 kurulum adımı görüntülenebilir. Süreç kurulumu i…

Süreç Ayarları sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Süreç Ayarları
E-İhale - Süreç AyarlarıBir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Süreç Ayarları sayfasının tamamlanması sürecin ikinci adımıdır. Süreç Ayarları adımına geçmek için Genel Bilgiler adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır. Bu adımda Kurulum durumun…

Tedarikçi Listesi sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Tedarikçi Listesi
E-İhale - Tedarikçi ListesiBir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Tedarikçi Listesi sayfasının tamamlanması bir E-İhale süreci oluşturmak için dördüncü adımdır. Tedarikçi Listesi adımına geçmek için Kalem Bilgileri adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmı…

Belgeler sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Belgeler
E-İhale - BelgelerBir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Belgelersayfasının tamamlanması sürecin beşinci adımdır. Belgeler adımına geçmek için Tedarikçi Listesi adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır. Belgeler alanı oluşturulan sürece ait dok…