İngiliz Usulü E-İhale - Süreç Ayarları (2. Adım)

Bir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Süreç Ayarları sayfasının tamamlanması sürecin ikinci adımıdır.

Süreç Ayarları adımına geçmek için Genel Bilgiler adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır.

Bu adımda Kurulum durumunda bir E-İhale yaratılmaktadır ve yaratılan her süreç için sistem tarafından tekil bir ID numarası atanır.

Süreç Ayarları sayfasında ihalenin kurgusuna ilişkin özelliklerin bulunduğu alandır. Süreç ayarları sayfasında Süre Ayarları, Teklif Durumu Ayarları, Teklif Verme Ayarları, Şartlar ve Koşullar Ayarları olmak üzere ana başlıkta süreç ayarı yapılabilir.

Süre Ayarları

İhalenin başlangıç ve bitiş tarihinin belirlendiği alandır.

Başlangıç Tarihi: İhalenin başlangıç tarihini ifade eder.

Süre: İhalenin dakika cinsinden süresinin girildiği alandır.

Bitiş Tarihi: Başlangıç tarihi ve ihale süresine istinaden sistemde otomatik olarak güncellenir

Otomatik Uzatma: Bu alan aktif olduğu durumda, tedarikçiler teklif verdiğinde ihalenin bitiş süresi otomatik uzatma süresinden küçük ise ihale otomatik uzatma süresi kadar uzatılır.

Otomatik Uzatma Süresi: Bu alanda belirlenen süre zarfında ihalenin son dakikalarında teklif gelmesi durumunda ihale süresi otomatik olarak uzayacaktır. Teklif gelmemesi durumunda otomatik uzama fonksiyonu devreye girmeyecektir.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alanlar için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Teklif Durumu Ayarları

İhalede rekabet bilgilerinin yönetildiği alandır.

Liderlik: Buton aktif olduğu durumda, tedarikçiler her kalemde en iyi teklife sahip olup olmadıklarını görüntüleyebilirler.

En İyi Teklif: Buton aktif olduğu durumda, her bir kalem için en iyi teklif tutarını görüntüleyebilirler.

Sıralama: Buton aktif olduğu durumda, tedarikçiler her bir kalem için sıralamalarını görüntüleyebilirler.

Öndekine Uzaklık: Buton aktif olduğu durumda, tedarikçiler her bir kalem için bir öndeki rakibiyle olan teklif farkını görüntüleyebilirler.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alanlar için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Teklif Verme Ayarları

İhalede tedarikçilerin verebilecekleri tekliflerin yönetilebildiği alandır.

Eşit Teklif: Buton aktif olduğu durumda, tedarikçiler eşit teklifi verebilirler. Kapalı olduğunda ise katılımcılar eşit teklif veremezler.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alan için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

En İyi Teklifi Geçme Zorunluluğu: Buton aktif olduğu durumda, katılımcılar en iyi teklifi geçmek zorundadır. En iyi teklifi geçme zorunluluğunu aktif hale getirebilmek için önce Teklif Durumu Ayarları’nda En İyi Teklif butonunun aktif duruma getirilmesi gerekmektedir.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alan için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Min/Max Değişim Tipi: İhale katılımcılarının tek seferde tekliflerinde yapabileceği minimum ve maksimum teklif değişimininin belirlendiği alandır. 2 tip seçim mevcuttur. Yüzdesel ve Tutarsal değişim tutarları üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Minimum Teklif Değişimi: İhalede katılımcıların tek seferde tekliflerinde yapabilecekleri minimum teklif değişiminin belirlendiği alandır. Min/Max Değişim Tipinde Yüzdesel seçildiğinde minimum teklif değişimi değeri yüzde olarak girilmelidir, Min/Max Değişim Tipinde tutarsal seçildiğinde Genel Bilgiler adımında belirlenen ihalenin para birimi cinsinden tutarsal minimum teklif değişimi girilmelidir.

Maksimum Teklif Değişimi: İhalede katılımcıların tek seferde tekliflerinde yapabilecekleri maksimum teklif değişiminin belirlendiği alandır. Min/Max Değişim Tipinde Yüzdesel seçildiğinde maksimum teklif değişimi değeri yüzde olarak girilmelidir, Min/Max Değişim Tipinde tutarsal seçildiğinde Genel Bilgiler adımında belirlenen ihalenin para birimi cinsinden tutarsal maksimum teklif değişimi girilmelidir.

Çoklu Para Birimi: Katılımcıların ihalenin para birimi dışında teklif verebilmeleri için ek para birimlerinin seçildiği alandır. Ekle butonuna tıklandığında açılan pencerede para birimi seçimi yapılır ve işlem kolonu altından tik işareti ile ihaleye ek para birimleri eklenebilir. Eklenen para birimleri paritesi süreç para birimine göre güncel Merkez Bankası satış efektif kuru ile otomatik gelmektedir. Parite Güncelle butonu ile pariteyi güncelleyebilirsiniz. Parite sadece Merkez efektif ile değil manuel bir değer olarak da hesaplanıp girilebilir.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alan için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

İhale Grubu

Oluşturulan ihaleyi takip edebilecek ve değişikliklerde bulunabilecek şirket içi kullanıcıların ihale yetkilisi olarak eklenebileceği alandır.

Yeni bir yetkili eklemek için Eklebutonuna tıklanmalıdır.

Açılan pencerede ihale yetkilisi olarak eklenmek istenen kullanıcılar seçilerek Kaydet ya da pencereyi kapatmadan yeni kullanıcılar seçebilmek için Kaydet ve Yeni Eklebutonuna tıklanmalıdır.

Eklenen kullanıcılar ihale detaylarını görüntüleyebilir ya da düzenleme yapabilirler.

"Yönetim Yetkisi" butonu aktif halde ise  ihaleyi yönetme ve düzenleme yetkisi verilir. Buton pasif halde ise  sadece görüntüleme yetkisine sahip olunur.

Şartlar ve Koşullar Ayarları

İhaleyi ilişkin şartların ve koşulların yazılı ve doküman cinsinden belirtildiği alandır.

Şartlar ve Koşullar: Bu alanı aktif olduğu durumda, tedarikçiler talep edilen Şartlar ve Koşullar metin ve belgeleri kabul etmeden ihaleye teklif veremezler.

“i” ikonuna tıklayarak ilgili alan için detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Şartlar ve Koşullar Notu: Bu alanda Şartlar ve Koşullar notları ve ihaleye eklenen tüm tedarikçiler tarafından görüntülenir.

Sürece belge eklemek için birinci yöntem sürükleme yönetimidir. İlgili dokümanı yükleme alanına sürükleyerek sürece ekleyebilirsiniz.

İkinci yöntem ise bilgisayardan seç yöntemidir, yükleme alanına tıklayarak bilgisayarınızdan ilgili dokümanı seçerek yükleme yapabilirsiniz.

Yüklenecek belgenin maximum 100 MB ve onaylı formatlarda olması gerekmektedir. Desteklenmeyen boyut veya formatta dosya yüklenmek istediğimizde ekranın sağ köşesinde hata mesajı gösterilecektir.

Genel Bilgiler sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Genel Bilgiler
E-İhale - Genel BilgilerBir E-İhale süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Genel Bilgiler sayfasının tamamlanması sürecin birinci adımdır. RFQ/E-İhale başlığı altında E-İhale içerisinde yer alan E-İhale Oluştur menüsüne tıklandığında açılan sayfada 5 kurulum adımı görüntülenebilir. Süreç kurulumu i…

Kalem Bilgileri sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Kalem Bilgileri
E-İhale - Kalem BilgileriKalem Bilgileri sayfasını sürecin üçüncü adımıdır. Kalem Bilgileri adımına geçmek için Süreç Ayarları adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır. İhaledeki kalemleri belirleyebilmek için Ürün oluşturmak için Ürün Seç ve Ürün Ekle butonları kull…

Tedarikçi Listesi sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Tedarikçi Listesi
E-İhale - Tedarikçi ListesiBir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Tedarikçi Listesi sayfasının tamamlanması bir E-İhale süreci oluşturmak için dördüncü adımdır. Tedarikçi Listesi adımına geçmek için Kalem Bilgileri adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmı…

Belgeler sayfası hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

E-İhale - Belgeler
E-İhale - BelgelerBir E-İhale oluşturma süreci 5 kısa adımda oluşturulmaktadır. Belgelersayfasının tamamlanması sürecin beşinci adımdır. Belgeler adımına geçmek için Tedarikçi Listesi adımında ilgili alanlar doldurulmuş ve Sonraki butonu tıklanmış olmalıdır. Belgeler alanı oluşturulan sürece ait dok…