Talepten Sipariş Oluşturma

Talepten sipariş oluşturmak için sol menüde yer alan Talepler başlığı altında konumlanan Talep Yönetimi menüsüne tıklanmalıdır.

Talep Yönetimi menüsü altında talep durumu “Satın Almada” durumunda talepler görüntülenmektedir. “Satın Almada” durumunda taleplerden sipariş oluşturulabilir.

Açılan sayfada henüz aksiyon alınmamış İşlem Bekleyen durumundaki talepler varsayılan olarak listelenmektedir.

Hızlı RFQ ya da Sipariş oluşturulmuş durumda talepler filtre alanından “İşlem Yapılan” durumu altında görüntülenebilir. İptal edilen talepler ise İptal durumunda listelenmektedir.

Filtre satırının sağ bölümünde yer alan ok ikonunatıklanarak detaylı arama fonksiyonlarına ulaşılabilir.

Genel Arama (Talep no, Ürün no, vb.), Tedariki ve Talep Tarihi gibi alanlara giriş yapılarak veya Satınalma Kategorisi, Organizasyon Birimi, Teslimat Adresi, Durum, Yetkili Kişi alanlarından seçim yapılarak istenilen bilgiler doğtultusunda listeleme yapılabilir. İşlemi tamamlamak için  Arabutonuna tıklanmalıdır. Giriş yapılan bilgileri iptal etmek için Temizle butonu tıklanmalıdır.

Talepten sipariş oluşturmak adına filtrelenen ya da sayfada görüntülenen herhangi bir talebin bulunduğu satırın başında yer alan kutucuk işaretlenerek Sipariş Oluştur butonuna tıklanmalıdır.

Açılan pop-up’da;

· Başlık:Sipariş oluşturulmak istenen talebe ait isim bilgisinin otomatik olarak yansıdığı alandır. Sipariş oluşturulduktan sonra Genel Bilgiler sayfası üzerinden değişiklik sağlanabilir. Birden fazla talep seçildiği taktirde başlık alanı pop-up üzerinden manuel bir değişikliğe izin vermektedir.

· Tedarikçi:Siparişin gönderileceği tedarikçinin seçildiği alandır. Talep kalemlerinde seçilmiş ürüne ait tanımlı bir fiyat bulunması durumunda tedarikçi seçimi otomatik olarak yansır.

· Para Birimi: Talep kalemlerinde mevcut ise para birimi bilgisinin yansıdığı alandır. Fiyat ve para birimi girişi içermeyen talepler için sipariş aşamasında seçim yapılabilir.

· Yetkili Kişi: Siparişi oluşturan kullanıcı bilgisinin otomatik olarak yansıdığı alandır.

Not: Sipariş yetkili kullanıcısı değiştirilmek istendiğinde Genel Bilgiler sayfasındaki Yetkili Kişi alanından seçim yapılarak Kaydet butonuna tıklanmalıdır.

· Şirket İçi Not: Sadece alıcı firma tarafından siparişe erişme yetkisine sahip kullanıcıların görüntüleyebileceği not bilgilerinin girilebileceği zorunlu olmayan alandır.

· Tedarikçiye Not: Tedarikçiye iletilmek istenen notların eklenebileceği zorunlu olmayan alandır.

Kaydet butonuna tıklanarak sipariş Kurulum durumunda oluşturulur.

Sipariş kaydedildikten sonra sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan bir numaraya sahip olan siparişe direkt olarak erişim sağlanılması adına bağlantıya tıklanabilir.

Açılan sayfada siparişe ait dört adet detay menü görüntülenebilir.

· Genel Bilgiler sayfasında; oluşturulan sipariş bilgilerine ait detaylar görüntülenebilir ve sipariş Kurulum durumundayken sipariş içerisinde değişiklik yapılabilir.

· Sipariş içerisine bir belge eklenebilmesi adına Belgeler menüsü açılarak Ekle butonuna tıklanır ve gerekli dosya bilgisayardan seçilerek onaylanır.

Yüklenen belgeye ait isim bilgisi, yüklenme tarihi ve yükleyen yetkili adı gibi bilgilere ulaşılabilir. Yüklenen belgenin silinebilmesi için çöp kutusu ikonuna, bilgisayara indirilebilmesi için indirme ikonuna tıklanabilir. Belgenin tedarikçiler tarafından görüntülenip görünülenemeyeceğine ise Tedarikçi Erişimi kolonunda yer alan buton aktif/pasif hale getirilerek karar verilebilir. Aktif durumda olması halinde tedarikçiler belgeleri görüntüleyebilir, pasif duruma olması halinde tedarikçiler belgeleri görüntüleyemezler.

· Siparişe ait kalemler, Kalem Bilgileri sayfası içerisinden görüntülenebilir ve satır başında yer alan kalem ikonuna tıklanarak kaleme ait miktar, fatura adresi ve ödeme vadesi gibi bilgiler güncellenebilir.

· Sipariş Logları sayfasından, sipariş üzerinde yapılan işlem tipleri ve saat bilgileri görüntülenebilir. İlgili siparişleri onaylayan yetkililerin isimleri ve onayladıkları tarih bilgisi bu alandan görüntülenebilir.

· Özet menüsünden sipariş içerisinde oluşturulan bilgiler genel çerçevede görüntülenebilir ve sayfanın en alt bölümünde yer alan Gönder butonuna tıklanarak sipariş gerekli onay aşamalarına çıkması adına gönderilebilir.

Not: Kurulum durumunda siparişler sadece siparişi oluşturan kullanıcı tarafından görüntülenebilir ve herhangi bir şekilde onay aşamasına gönderilmemiş olur. Özet menüsündeki Gönder butonu ile sipariş mutlaka onay için gönderilmelidir.

Oluşturulan siparişler Sipariş Listesi sayfası üzerinden görüntülenebilir. Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sipariş Listesi
Sipariş ListesiSipariş listesi bağlı olduğunuz Organizasyon birimi ve varsa alt birimlerde yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm siparişlerin görüntülenmesi ve takip edilmesi için kullanılır. Sipariş Listesine ulaşmak için sol menüde yer alan Siparişler başlığı altında Sipariş Listesi menüsü tıkla…

"Tedarikçide" durumundaki siparişler Sipariş İzleme sayfasından takip edilebilir. Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sipariş İzleme
Sipariş İzlemeSipariş İzleme oluşturduğunuz siparişlere ait takibin yapıldığı sayfadır. Sipariş İzleme sayfasında varsayılan olarak Sipariş Durumu “Tedarikçide” durumunda siparişler, sipariş kalemleri bazında listelenir. Sipariş İzleme sayfasına ulaşmak için sol menüde yer alan Siparişler başlığı al…