İngiliz Usulü İhale Başlatma/Talep Etme

Promena e-Sourcing Sistemi'nde On-demand yönetim için e-İhale Talep yetkisine sahipseniz, Operasyon birim yetkililerine ihale talep etme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İhale Self-servis süreç başlatma yetkisine sahipseniz sistem üzerinde kendi sürecinizi yönetebilirsiniz.

Ana Sayfada bulunan “Yeni”ikonunu tıklayınız.

Yeni bir süreç talep edeceğiniz durumlarda Yeni Süreç Talep Et, self-servis olarak yeni bir süreç başlatmak istediğinizde Yeni Süreç Başlat butonuna tıklayınız ve çıkan ekranda Süreç Tipi olarak "e-İhale"yi seçiniz.

Açılacak sayfada Genel Bilgiler Sekmesi içerisinden ihale bilgilerini tanımladıktan sonra Rekabet & Süre Ayarları Başlığı altından ihale formatı İngiliz Usülü olarak seçilir ve "Rekabet ve Süre ayarları" belirlenir.

  1. e-İhale Formatı: e-İhale türünde süreç başlatıldığında Rekabet Ayarları'nda e-İhale formatı seçilmelidir. Varsayılan e-İhale formatı İngiliz türüdür.
  2. Teklif Yönü: Süreciniz bir satın alma süreci ise Eksiltme, hurda satışı ya da araç satışı gibi bir satış süreci ise Artırma seçilmelidir.
  3. Rekabet Bilgileri: Tedarikçi firmalara açılabilecek aşağıdaki rekabet bilgileridir. Süreçlerinizde tedarikçi firmalar, seçeceğiniz bu rekabet bilgileri dışında, diğer tedarikçi firmaların isimleri ve sayıları gibi başka bilgileri kesinlikle göremezler!
  • Önde Geride: Tedarikçi firmalar önde olduğu kalemler için Yeşil, geride olduğu kalemler için Kırmızı, başka bir firmayla eşit teklifte oldukları kalemler için Turuncu renklendirme görürler.
  • Sıralama: Tedarikçi firmalar kalemlerde ve/veya toplam satırlarında kaçıncı sırada olduklarını görürler.
  • En İyi Teklif: Tedarikçi firmalar kalemlerde ve/veya toplam satırlarında mevcut en iyi teklifi görürler.
  • Bir Öndekine Olan Uzaklık: Tedarikçiler, kendilerinden bir öndeki rakiple olan farkı görürler.
  • Bir Geridekine Olan Uzaklık: Tedarikçiler, kendilerinden bir gerideki rakiple olan farkı görürler.
  1. En İyi Teklif Ayarları: Bu özellik aktif hale getirildiyse alt kısımda iki tane seçenek çıkacaktır:
  • En İyi Teklifi Görme Durumu: Aktif hale getirilirse ve En İyi Teklif rekabet bilgisi açıksa, teklif vermeyen tedarikçi firmalar da en iyi teklifi göreceklerdir.
  • En İyi Teklifi Geçme Zorunluluğu: Aktif hale getirilirse, tedarikçi firmalar teklif yenilerken en iyi teklifi geçmek zorunda olacaklardır.
  1. Dosya Yükleme Zorunluluğu: Bu özellik aktif hale getirilirse tedarikçi firmalar süreci bir belge yüklemeden teklif veremeyeceklerdir.
  2. Ön Teklif Süreci: Bu özellik sadece e-İhale süreçlerinde yer almaktadır. e-İhale öncesinde ön teklif toplama amacıyla kullanılır. Bu özellik aktif hale getirilirse iki tane seçenek çıkacaktır.
  • Ön Teklif Başlangıç / BitişTarihi: Ön teklif sürecinin başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenir.
  • Ön Teklif Katılım Zorunluluğu: Aktif hale getirilirse, ön teklif sürecine katılmayan tedarikçi firmalar e-İhale sürecine katılamazlar.
  1. Başlangıç / Bitiş Tarihi: Sürecin başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlenir.
  2. Otomatik Uzatma: Sürecinizde otomatik uzatma uygulamak için kullanılır. Otomatik uzama süresi dakika cinsinden belirlenir. Örneğin 5 dakika belirlenirse, bitime 5 dakika kala bir teklif geldiğinde süreç otomatik olarak 5 dakika uzar.

Önemli Not: Genel Bilgileri doldurduktan ve Rekabet ve Süre Ayarları'nı yaptıktan sonra sayfanın sağ alt kısmında Kaydet butonuna basmayı unutmayınız.

Öncelikle süreç menünüzde Tedarikçi Listesi sayfasına tıklayınız. Bu sayfada davet edilmek üzere seçili firmaları görebilirsiniz. Sürecinize tedarikçi eklemek için Ekle butonuna tıklayınız.

Süreç menünüzde Belgeler sayfasına tıklayınız. Bu sayfada eklenmiş belgeleri görebilirsiniz. Tedarikçi firmaların süreçlerinize eklediği belgeleri de bu sayfada görüntüleyebilirsiniz.

Sürecinize yeni belge eklemek için Ekle butonuna tıklayınız.

e-İhale süreçlerinize ürün/hizmet kalemi eklemek için Satır Ekle butonuna tıklayınız. Fiyat tablosunda açılan satırda ilgili alanları doldurunuz ve Yeşil onay ikonunu tıklayınız.

Tüm işlemler tamamlandığı zaman sürecin sol tarafında yer alan menülerden Özet sayfasına tıklayınız.

Süreci başlatırken "Yeni Süreç Talep Et"i seçtiyseniz Özet sayfasının sağ alt köşesinde yer alan "Gönder" butonuna, "Yeni Süreç Başlat"ı seçtiyseniz "Yayımla" butonuna basınız.